I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, July 31, 2009

Hadrah 2hbOgos2009

Assalamualaikum Warahmatullahi Wararokaatuh
Minta mahap hadirin dan hadirat sekalian pasal nada post pasal jemputan minggu lapas..
Kerana ada 'masalah teknikal'
Em, post ane pasal jemputan pada
2hbOgos2009
Pada tarikh ani ada dua jemputan pasal 'masalah teknikal' jua..
Jemputan yg pertama arah salah seorang ahli kb2 jua iaitu awang Dany boii..bukan ea yg kawin eyh, tapi abgnya yg kawin..
And satu lagi arah kawan c azmi..
Dua2 hadrah ane bertempat d mulaut jua. tapi c dany arah kg pasai pulg, tapi berhampiran dgn kg mulaut lah..And dua2 pengantin laki and dua2 mengantar ke pengantin bini..


~ Bagi jemputan arah c dany ~

  • Berkumpul d masjid Sengkurong
  • Pukul 9am..jemputan awal kul 10am
  • Baju seragam KB2,, smart ah besongkok bekasut and tuck in..(sapa nda okut peraturan ane tulak gajinya $1)
  • Mengantar ke Riverview Hotel
  • UNDER captain Nuh Sparrow
~ Bagi jemputan arah c iskandar ~

  • Berkumpul d masjid Kilanas
  • Pukul 8am..paling aher kul 9am pasal mesti blatih sal byk urg baru and lagu baru
  • Baju cara melayu hijau or biru, bersongkok, bekasut and tuck-in
  • Mengantar ke Kg Masin..ada bus..
  • UNDER captain jub the Flying Dutchman

Ane sekadar makluman saja..Minta mahap arah smua ahli kb2,, nanti ada ku msg (intake c jub) kamu ekut hadrah yg mana...Terpaksa aku menentukan sapa ekut sapa, pasal mun smua arahku or mun smua arah c nuh..nda tia balance..Purak puranda cha krg mcm kapal kn karam..
So tunggu saja insyaAllah isuk..ada ku msg tuu..

Sunday, July 19, 2009

Hayati & Renungkanlah Peristiwa Israk & Mikraj


Di sebalik keajaiban-keajaiban peristiwa Israk dan Mikraj yang memberi pelbagai pengajaran, ia juga adalah penghibur kepada seluruh umat Islam pada masa kini, sebagaimana ia telah memberi kegembiraan kepada Nabi Muhammad SAW dan seluruh umat Islam pada waktu itu.

Perjuangan bagi melakukan pembaharuan di dalam segenap hal ehwal kehidupan manusia menerusi petunjuk agama ternyata harus melalui pelbagai rintangan dan tantangan. Pada satu-satu keadaan, cabaran yang harus ditempuh terlampau berat di mata dan dibahu yang memikulnya.

Nabi Muhammad SAW dan umat Islam telah melalui dan menempuh cabaran dan rintangan ini di dalam usaha bagi menyebarkan sinar ajaran Islam. Malah, tantangan yang mereka hadapi teramat berat sekali. Nabi Muhammad SAW secara khusus berdepan dengan pelbagai ancaman dan rintangan jiwa dan fizikal. Peristiwa dihina oleh masyarakat Taif umpamanya tenyata memeritkan hati dan nurani baginda.

Dalam keadaan tekanan perasaan yang sedemikian, kehilangan isteri tercinta, Khadijah dan bapa saudara yang pengasih, Abu Talib, menyulitkan lagi kesedihan dan kegelisahan Nabi Muhammad. Kesedihan yang bertimpa-timpa berlaku terhadap seorang Nabi dalam menjalankan amanah agama memberi petunjuk yang begitu jelas akan sifat dan tabiat cabaran yang harus didepani oleh umat Islam di dalam menegakkan cita-cita agama.

Kesedihan sedemikian dikongsi bersama oleh para sahabat dan pengikut Baginda yang setia. Mereka juga terpaksa melalui tindak balas penentang Nabi dalam bentuk ancaman, pemulauan dan siksaan. Kegelisahan dan keperitan hidup sungguh terasa. Namun kesabaran menjadi penawar dan keyakinan terhadap kebenaran agama menjadi benteng ketahanan diri.

Di dalam suasana kesedihan dan keadaan tidak menentu inilah, peristiwa Israk dan Mikraj terjadi kepada Nabi Muhammad SAW. Ia ternyata menjadi penghibur yang paling menenangkan kepada Nabi Muhammad SAW dan seluruh umat Islam pada waktu itu.

Pengkisahan Nabi Muhammad SAW akan perjalanan malam baginda ke Baitul Maqdis seterusnya ke Sidratul Muntaha, melegakan perasaan umat Islam. Kisah yang penuh keajaiban itu ditanggap sebagai petunjuk akan sinar kejayaan yang sedang menanti umat Islam begitu pasti. Israk dan Mikraj ternyata memberi keyakinan dan berjaya meningkatkan keazaman umat Islam dalam berpegang teguh kepada seluruh petunjuk dan ajaran agama.

Israk dan Mikraj menjadikan umat Islam merasai dengan amat dekat akan janji-janji Allah SWT yang benar. Keyakinan umat Islam terhadap kebenaran agama Islam bertambah utuh. Mereka berasa teramat dekat dengan kekuasaan Allah SWT dan mempercayai akan pertolongan Allah SWT terhadap hamba-hambanya yang tulus di dalam perjuangan agama.

Umat Islam juga sungguh terhibur dengan kisah pertemuan Nabi Muhammad SAW dengan para Nabi dan Rasul terdaulu di dalam perjalanan malam baginda tersebut. Ia memberi petunjuk yang jelas akan kesahihan salasilah tanggungjawab kerasulan Nabi Muhammad SAW dan kemuliaan baginda.

Keyakinan baru timbul dari pengkisahan ini betapa ajaran Islam yang dibawa Nabi Muhammad SAW adalah pelengkap kepada warisan ajaran Tawhid dari Nabi-Nabi terdahulu. Umat Islam berasa sungguh terhormat kerana terpilih menjadi sebahagian dari masyarakat yang bakal menyumbang kepada usaha memperbaharui keimanan dan kepercayaan masyarakat manusia yang sebahagian besar telah terseleweng dari ajaran Tawhid yang sebenar.

Barangkali inila antara petunjuk yang paling menonjol dari peristiwa Israk dan Mikraj kepada umat hari ini. Di dalama suasana tekanan yang luar biasa hari diri dari segenap sudut kehidupan, umat Islam hari ini perlu menjadikan peristiwa Israk dan Mikraj sebagai sumber penghibur kepada mereka. Umat Islam perlu terus meningkatkan keyakinan bahawa Allah SWT sentiasa bersama-sama dengan umat Islam dan janji-janji kemenangan kepada umat Islam adalah benar sekiranya mereka dapat memenuhi segala syarat-syarat kemenangan di dalam kehidupan di dunia ini.

Umat Islam tidak harus menjadi terlalu gundah di dalam mendepani segala cabaran pada masa kini. Kesedihan yang terasa akibat dari segala masalah dan kelemahan yang menimpa umat Islam masa kini pasti terubat seandainya hikmah dari peristiwa Israk dan Mikraj ini benar-benar dihayati.

Tugas utama umat Islam hari ini ialah melakukan pembaharuan dalaman dan memperbaiki segala kelemahan-kelemahan dari pelbagai sudut. Ini memerlukan langkah persepakatan dan pemuafakatan bersama bagi mengenalpasti punca-punca kelemahan serta persediaan yang perlu dilakukan bagi mendepani segala cabaran pada masa kini. Salah faham terhadap agama dan umat Islam pada masa kini, terutama oleh masyarakat bukan Islam, boleh diatasi menerusi penjelasan secara rasional dan berterusan serta menerusi tauladan sikap dan kecemerlangan.

Ini menuntut umat Islam memberi keutamaan kepada usaha-usaha perpaduan dan inisiatif peningkatan ilmu dan kemahiran. Keutamaan ini akan dapat dilakukan sekiranya umat Islam sanggup melakukan pembaharuan berfikir dan perubahan budaya ke arah cara hidup yang lebih berdaya maju. Kesemua ini adalah syarat-syarat kemenangan yang perlu dipenuhi sebagai sebahagian sunnatullah atau hukum alam, sebelum janji-janji Allah SWT yang benar terjelma.

Israk dan Mikraj harus menjadi pegangan untuk umat Islam bertindak dengan lebih berhikmah di dalam berdepan dengan keadaan kesedihan pada hari ini. Sesungguhnya, tiada jalan singkat bagi mengatasi cabaran dan rintangan melainkan menerusi usaha yang gigih di dalam segala urusan sebagaimana telah ditauladani oleh Nabi Muhammad SAW dan umat Islam terawal.
Kebesaran dan keangungan Allah SWT yang tergambar menerusi peristiwa ini seharusnya memberikan kita keyakinan dan keazaman untuk bersama-sama meneruskan cita-cita agama yang diwarisi dari Nabi Muhammad SAW dan umat Islam terawal menerusi usaha penyampaian risalah Islam untuk seluruh masyarakat manusia.


"Selamat Menyambut Israk dan Mikraj Kepada Seluruh Umat Islam"

Wednesday, July 15, 2009

Keputeraan Baginda yg ke-63 tahun

~DAULAT KEBAWAH DULI TUAN PATIK~
Selamat Menyambut Hari Keputeraan Baginda yg ke-63 tahun~



video


"Happy Birthday Ckg Ali"

Tidak lupa jua untuk Cikgu Ali Sya'fieee yg bday nya 15hb July jua...kepada intake baru yg belum kenal, beliau adalah org kuat hadrah KB2 sebelum ini..Beliau lah yg melahir kan hadrah kami sebelum kami bergelar hadrah KB2..Beliau incharge kami masa d MD dulu..dan sekarang tinggal kenanagan saja lagi..kami nda kan lupa jasa beliau ok tu ckg.."Confedent jua"...mun kamu jumpa ia mua cani ane bah ia udah tu nada g kmbr nya..tagur2 tia hadrahKB2 ja gerenti kenal..mun ia nda tau jua menyanyi sekuntum kamu, "Bunga ma, Bunga ma, Bunga mawar merah~" ahh tau th ia tu hadrah mana hehe..okeyy Kami ucapkan "Selamat Ulang Tahun" dan berdoakan semoga panjang umur murah rezeki n berbahagia dengan org yg tersayang hingga ke anak cucu Amin k ckg...




Kepada warga KB2..bah beringat2 mun keperayaan...perayaan2 jua,...

Ingatlah...

"Mencegah Lebih Baik Daripada Mengubati"

Kau Buleh Tuu~

Sunday, July 12, 2009

Jemputan d Kg.Pancoii lagiii





ASSALAMUALAIKUM SALAM SEJAHTERAA~Kepada Anda Semua Moga Bahagiaaa~ sekali abiz tiaaa...Lirik lagu kami bnr nya tu hehe..ok dari mana mula kan ceta ane ahh..mmm ok2 no pressuree, no pressuree..Bismillah~

Pada 12HB July yg lalu (tadi tu bnr nya) kami outing lagi ke Kg pancoiii (Kg.Pancur kah Batong ntahlah adi beradi tu kg nya ah)...yatah kali keberapa dah tu d kg sana ah...Spread dah hadrah KB2 d kg atuuu..bagus keraja drg c mobil n jub ne..bagus2..kalau buleh minggu2 sana lahh..pasal "Hari minggu KB2 yg punyaaa" huahuahua...

Ok back to storyyy (ikut org atuu malar back to story-nya)...yatahh kami mula2 mcm biasa aja datang pukul 930 till 1030...paling awal datang biasa lah nada org lain..aku lah...paham2 th kamu tu ahh =} ...Sekali yg datang seramai 24org..Kami arah pengantin balah tangah opsss "balah bini" soo nda payah lah kami jln g, stay ja drumah atu...hmm hadrah kami kali aneee ok lah jua, ancur nda jua perfect nda jua tapi siuk..mengapa ya tu ahh?? ancur nda plg ancur..mcm cana ahh..ah pkr tah sendiri haha krg ku mkr kan..

Sekali tepkr tah ku atuuu hadrah tyme ane ok lah fun tapi ketegori kan abis bank lahh..mana nda kana layan kami leh tuan rumah ah hehe...nda pulang kami focus bnr kan lawa mainan fokus kan enjoy lah ada plg...tuan rumah nya membari kami semangat bah yatah makin semangat lagi kami leh nya..pokok nya kami atu ada sambutan lah..yatah mainan kami mcm for fun lah abis bank..

Awal dah bah tuan rumah nya ah..Tyme kami datang awal2 kami di dapan tu dtg melapor rah tuan rumah sudah tia tuan rumah sorg ah ambil nya atar ku pukul nya tia..menjamput kami..ia plg menjamput kami bagus eyhh..perasaan ku pukulan berapa kah pakai nya..pukulan c gandum 12 kan?? ane ia perasann ku betambah sebiji, pukulan 13 bah pki nya,up sikit.. lagi ah tyme kami main, request lagi tia drg atuu..mun lagu ada dlm list ok ane "cari jodoh, poco2" apa lagi..bagus lah datang idea kami..nanti kami usahakan mencari lagu atu.. lagi2 ah drg melayan kami mcm kawan beibun lah..ada lagi tyme kami menjamput pengantin laki dtg..ane th part yg siuk ne enjoy abis..banyak smbutan kami..org tuan rumah atu menari ya mcm gambus dangdut dbuat nya..drg request lagu bah, lagu "ali baba" nya drg mau, "cari johoh" majal cari jodoh nya ah..kami apa lagii on, tuan rumah mau tapi request yg d pinta nya minta maaf jua ah nada dlm simpanan kami.."i'm sorry"...yatah kami pun siuk lah main tadii..kana layan joget2 kami layannn jua...yatah kira kan drg ane ada jua baik nya mainan kami pun semangat lah jadi nya ada sambutan atu.. mun dah 4 lagu "non-stop", nda g kerasaan "abis tenaga" atu bah..eyhh nda ku ngalih lah main pebaik 10lagu non-stop tu apa nda "tambrin" ku main haha...lagu2 yg kami pakai awal2 "sekuntum", "Midlay", "Pujuk Merayu" n last "Ketahuan"...apa nda drg bejoget org leh nya haha..nda kamu pecaya ada tu video nya dbawah..pacah parut tu meliat mun dah ikut menunjuk rah c adip a2 haha..org KB2 paham tu nunjuk2 ah..kiat bisai2 ah video ah kamu hehe...sekali kan abiss tia ceta ku... hehe ceta lain nya liat saja gambr2 d bawah ane lah okeyy...

Sebelum atu menutup tirai ku dulu ah..aher sekali "Selamat Pengantin Baru lah kepada pasangan si baju biru atu..semoga berkekalan hingga ke anak cucu Amin~kami doakan kebahagian rumah tangga biskita oriteeee..." n kepada tuan rumah yg sudi menjemput kami terima kasih banyak2..kami puas ati sambutan biskita atu hehe kami jdii kenangan kami tu heheh..video nya ada haha ok TQ TQ sekali abis tiaaa cetaaa ku hehe..

Kalakati di dlm puan,
Org menjual kami membali,
Minta maaf kepada tuan,
Kami KB2 mohon berhenti.

"Jgn berantiii eyhh ehehe...nxt 2 week g hadrah weiii hahaha...."

ASSALAMUALAIKUM~

Ane seperti biasa dan biasa nya bgambar semasa dtg duduk berehat tenang..

Pulau yg pertama:
Pulau yg kedua:Pulau yg ketiga:Pulau yg ke empat:
Dalam pulau ini cuba perhatikan c kamal...main gamee tia plg..

CERITA DALAM CERITA:

Nuh: "Bah mulai tia"
Apa lagi sorg2 tia memula kan ulah masing2...

Gandum: "Bah nah ku mulakan nah makan lyche ah"
-Huahua ada kah patut lyche, gandum2..langsat jua tu eyhhh...kau ane jua..cana bleh Malayh mu C atu kan...
Adakah nda paham kau ane dum mulai makan tia plg...

Ane apa th lagi drg anee...
Kamal: " AHah bah mulakan th mi kan melawan akuu ko street fighter...skretching bnr2 ah..antu game kali aku ane ah"
Azmi: "Elek sha kau sana ah"
-Lain plg drg mulai ahh


-Atu drg tu ah..ane g sorg nah lain d mula kan nya...mkan sambal ya awal...
Jub: "Sorry ah makan ku dulu ah...Bismillah...aku th mula kan ne hahaha biar kamu nda ampit...sekali abis tia ceta kuu..."

Adakah patut kamu ane..marah c nuh..lebar senyum nya tu kamu penyeluruu ahhh... ne nah bawah ah mulai ane bawa belaguuu...nda paham kamu ane...
Nda plg ada apa2 gmbr bawah ane ah saja show opp lagu Puja Usia yg kami bawakan masa outing kali ane sempena "Puja Usia Kebawah Duli" pada 15hb July ane...
Ane baru sah mula..Pembukaan dulu...Serantak ne pukulan..sebiji kali ah cuba liat position atar kamu d mana cun bahh...


CERITA DALAM CERITA KEDUA:


Cerita ane pasal c antu game ane...sapa nahh liat th gmbr sapa saja bawah anee...
Awal2 ngintu2 ya..liat2 nya gnya...
Lapas atu udah tiaa dmain nyaaa...

Tu cocentrate ya main ahh.."ui mal..mal..ui..uii mal...kamallllll!!!!"kan cuba liat buktinya..nada ya mendgr..antuu antuu

Nda puas ati nya melawan org ia lagiii..menunjuk kehebatan nya ahh...

Pas tu udah nya alah frUst tia..
Kamal2...patut nya kau ane $5 gnya bah ne ahah


CERITA DALAM CERITA KETIGA:


A H1N1????

Ane jgn plg kamu tekajut ahh..bukan pasal H1N1 ne ah..bukan pembawa wabak ne..Ane gara2 antah ah minggu ane kami hadrah ah behabuk bah..nda kami tau kenapa...mun aku ne datang2 ku pagi2 ah batuk2 bah..Behabukk bah..sekali panya alaaa..."Org lama muncul kembali 2009...Cap2 udang, udang..udang d tangkap lapas"
Orang lama datang..lama nda muncul aher nya datang balik...behabuk bah atar nya ahhh baru th ia kan datang ne dengan busy nya ah bekayuh lah tua nya lah apa lahhh...Bawah ane pun sma jua ne lagi behabuk kemana kah ya nada..bukan g behabuk atar nya ahh kan bekulat kulit nya ah..mumut kayu atar nya...
Sekali abis tia ceta ku..bawah ane gmbr semasa kami menyambut pengantin laki datang..Ya sudah ne tyme abis bank ahh...liat saja ulah masing2..ada tu yg ku maksud kan tadi org bejoget hehe...mun kan nmpak bnr2 lagi liat video nya lah hehe

Semasa menyambut pengantin laki datang:



Tu mula dah ya tuu nampak dah ah..

Atuu dgn nya tu hehehe



Mie: "Tu tu cuba liat c anip ah spa dliat nya atu kan??"


Ane panya pengantin baru...Yatah pasangan pengantin baruu ne dgn baju biru nya..
Selamat Pengantin Baru~


Cuba liat belakang kami ah ramai meliat yatah mariah, apa nda kami semangat hehe...



Mubil "Aaa KB2...KB2..KB2..."
Lapas kami abis atuu kana soraki g kami eee siuk eyhhh..org memasang speaker lagu karoke g kana suruh tutup haha...

Pas 4 lagu non-stop atu balik tah kami eyhh..abis tenaga..nda dapat dtarus kan tuu...




MAN OF THE MATCH:


Mannn...Ata..aaa...Na...Bil....(Ibu jari tunjuk rah dada dengan posisi dada kebelakangkan sedikit)Sah bil hero kau ane..dsini th nampak luahan air mata mu keletihan mu..kesungguhan mu...U're KB2-ian hero mubill..Keep it up~
Aa..Kb2..aa Kb2..aa Kb2~


Okey dats all guyss..lalah dah pala utak ku ne..Video nya esuk2 ada tuu k..dnt worry..okey see you next moon...Sebelum atu ada pantun ku tgl kan disini:

Kupi pahit ku tambah gula,
Ku sediakan untuk bapa,
Batah dah ku nda mempost blog ane jua..
Smpai top story wah ku lupa...

"Eyh kamu ane top story lupa ku.."

Top Story:
  • Kemunculan org lama..org behabuk lama dah nda hadrah
  • Sehari sepatah kata Lychee...ada lagi org game Taken ia "Street Fighter" bukan nya nda klasic..
  • Kami injoy dengan persembahan kami...smpai abis bank sma tuan rumah bejoget2...
  • C nuh di khuatiri terkenang akan singga tua musuh nya setelah trajedi seakan2 sama...
  • Gaji double minggu ane huahua

KAU BULEHH TUUUU~

VIDEO KB2:
video

Wednesday, July 08, 2009

Hadrah at Kiarong 5hbJuly2009

~Assalamualaikum~
~Salam sejahtera~
~Kepada anda semua moga bahagia~
Terlebih daolu aku(gjub) minta mahap kpada smua pasal lambat update blog ane..
Memandangkn aku yg selalu update blog ane bah..so aku tah yg minta mahap rah semua..
Segala baik buruk dlm tutur kata bicaraku dsini & perkembangan blog ane..Mostly ditujukan rah aku lah. Tapi kalau ada yg mau volunteer kn update2 blog ane juaa..Alhamdulillah..
Kalau suka bagitau kawan, kalau nda suka bagitau kami..hehe mcm promo d restoran..
Apanya kata pepatah...
Ringan sama djinjing,,berat sama dipikul..
Okeh okeh..today's post is about hadrah di Kg Kiarong
pada 5hbJuly2009..
Yg banarnya 5hb kami nada jemputan tapi ada emergency jemputan dari hj mazran..Ea passing arah kami lah..
So alhamdulillah..rajiki melimpah ruah..

Kami bekumpul d masjid Jame pada pukul 9.30am..and ada belatih jua,, selalu nda pulg blatih..
Karak hadrah sudah kami ane nyamu..haha nadadyh..kami maseh sentiasa belajar mencari idea yg baru2..
So hadrah kali ane bersempena Hari Keputeraan Kebawah Duli..
Ada lah sebuting ato lagu hari keputeraan..satu saja pulg tu, jantah banyak2..dtg pulg Kebawah Duli krg mleat kami main..
Tapi kn ada moralnya kami membawakan lagu Hari Keputeraan ane..
Macamana yg macamana Kebawah Duli prihatin terhadap rakyatnya, macamatu tah yg kami rasa..Wpun Kebawah Duli kn bufday, yg annually disambut basar2an..tapi this year Kebawah Duli menitahkan supaya segala acara perayaan dan smabutan hari keputeraan ditangguhkan..
Pasal Influenza A H1N1, ditakuti acara keramaian ane menyebabkan wabak ato spread dgn lebih meluas..
So Kebawah Duli prihatin lah terhadap rakyatnya..So kitani sama lah jua..
Cua bygkn ah, tiap2 taun celebrate basar2an..tapi kali ane kureng ckit..WallahuWa'lam..
Ah abes tya ceramahku..
So saksikan tah ulah2 kami semasa berada di kejadian..
Saya melaporkan utk Hadrah Kb2

Top Story :
  • Di ucapkan selamat maju jaya kepada c hamdan pasal ea rekrut..Ane myb ea last outing sama kami. Tapi inda lah langsung nda hadrah lagi..D lain masa di lain hari mun kn hadrah sama kami lagi, di alu2kan..EH adalagi, dh kluar blanja2 eyh..
  • C supian ada join behadrah sama kami..
  • Ada wah tym2 kami behadrah rah pgantin laki, meja di subarang rubuh..ah x bes tya..
  • Paling top story..Ada urg2nya jaa yg tawu. Lapas hadrah ato kn, aku eksiden..huhu
  • Betampur sama kugiran, durg makai speaker buuiii..
  • Dan di ucapkan tahniah jua kpaada para kb2 yg dpt UBD iaitu c muiz, c boob, c duan, c azmi, c hadi bagol, c nuh and aku...Ane ja yg ku ngat lah..And kb2 yg bini2 nya lah juwaa..
  • c gundoom nda lagi timbul2 msane...kira top story jua lah..


SEMASA BERADA DI KG KIARONG
PENGANTIN LAKI



Lawa pulg sudah posing sorg2,,gnya ada yg menyalat bah..sapa nah..
Ane pose formal pulg ne...buuuuulihlah..

Ah ane post informal..Buuuuuulihlah juwaaa..c adib nda kira informal toh pasal ea stretching..ato kira aerobic..


~Berjalan di jalan raya~




SEMASA BERADA DI DALAM KEM YG PERTAMA


Apa ah kn ku cakapkn? Nada..


Ah dsini pun nada kn ku cakapkan..
ada pulg tapi aku sama c boob ja yg tawu..keke


Nah lawa udah, c hamdan spoil..c kamal slalu pulg spoil ane, tapi msane ea dapat diterima sudah spoilnya..hehe


Ah ane pun bulih dkira spoiler jua ne..


Ah dsini nada kn ku cakapkn..batah jua eyh,,kn bceta jua ku ne..ane gmbr2 yg nada ceta saja..


Laagii..nada jua kn dcakapkn..


OoOoOhaaaiii...


SEMASA BERADA DI DALAM KEM YG KEDUA

Ah part ane byk tah kn ku cetakan ne..hehe

Hadrah kali ane kami mempersembahkn urg lama iaitu c Supian..tuu yaa baju purple..

~Sesi dialog~

Rf : " Nahada ku hampit kang hayyam ane, tepuuusing tya kang bu ajah anum..

Adib : "
Haawuu..janta kan dang ajah anum mamamu ah, aku sandiyi mleat muhamu ane udah ku tepuuuusing...Nda tah ku dapat memusing roda bonanza ne buuii "

Hilman : " Mati eyh...nahada ku belurih hayyam ne..Silau wah c rf ah, cuatah tutup mulut ah"

Hamdan : " Haawuu..udah ku kn rekrut ane, nda tah kamu kn mengampiti ku hayyan.."

~The End~


Bakas adi c duan ne menguyak aluminium ah..Brutal yoo..


Eh bil..walau pun walau..jantah julur2 wang mengaut nasi ah..


Nah ane innocent tya c aklil ah..ea tah ne mun kamu kn tawu,, mun dliat dari ulahnya
goodboy ne anak ah..


Leat bah camera ato mal..


Next outing inda lagi ku kn minjamkan tarku..Ku pinjamkan c pian, ko ta pulg memakai..
Tar size damit kali tuu ah...


SEMASA MENUJU KE KERITA MASING2 KN BERANGKAT KE UMAH PENGANTIN BINI DI KG PULAIE



Dalam hadrah ane bermacam2 cara menjamur tar..Ane salah satu daripadanya..




Tym nunggu2 pgantin laki berangkat kn, ada c rf manggil aku..pkir apa..upanya ada burung making..


Ops bungkas kb2..Ne nah pegawainya..
Ane gara2 membungkas salah seorang yg menyubuk burung tadi making ah...


SEMASA BERADA DI KG PULAIE
PENGANTIN BINI


Dib elek sha ko sana ah,, aku tawu tani paking rah kubur..



Tym betampur sama apa nah?? Sama kugiran kali namanya..




KETIKA DALAM PERJALANAN PULANG KE TANAH AIR


ada di antara ahli2 kb2 yg karas kepala, telah menggunakan Silk Route..


Tapi berjaya juwaa..Alhamdulillah..




SEMASA BERADA DI MASJD JAME'


~Sesi dialog~

Aklil : " Batah juwaa c nuh ane macah usin..Macah usin ka mbuat usin.."
Japni : " Elek sha ko sana ah..aku tawu kpala c nuh licin.."


Minggu ane Carlos Tevez muncul lagi..dmana2 kami hadrah, ada ya juwaa lakat..


Ulah2 semasa menunggu..
Ada yg duduk dbwh..


Ada yg duduk d atas..


Ada yg kontrol macho..
EH AKU NE!!


KBTube

video

Ketika dlm perjalanan ke umah pgantin laki

video

Sebenarnya..ada yg special lm vdeo ane..tapi aku terlambat..huhu

video

Liputan semasa yg tergendala..

video

Hamdan's farewell..Best of lucks and wishes from us..

video

Lm vdeo ane banarnya c nuh garu2 ketiaknya bah..yatah ea paluk tubuh tya ato, menahan rasa kali..haha


Sekian terima kaseh kerana sudi meluangkan masa mleat post ane..
Melalaikan pulg..tapi amatlah kami hargai..
Till our next outing pada 12hbJuly ane..
Wassalam...

Hadrah's Gathering Slideshow